Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@20:15:38 GMT

دستگاه آب شیرین‌کن خورشیدی در یزد ساخته شد

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۲۴۶۴۸

دستگاه آب شیرین‌کن خورشیدی در یزد ساخته شد

تیم تحقیقاتی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یزد موفق به اختراع دستگاه آب شیرین‌کن با استفاده از انرژی تابشی خورشید شدند.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ دکتر "احمدرضا فقیه خراسانی" عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک این دانشگاه، عنوان تخصصی این پروژه را طراحی و ساخت دستگاه آب شیرین کن از نوع رطوبت‌ده و رطوبت‌زدا بیان کرد و گفت : این دستگاه به کمک پنل‌های خورشیدی، انرژی خود را تامین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 فقیه خراسانی  اظهار داشت: تیم تحقیقاتی توانسته است با بازده تقریبی ۲ لیتر بر ساعت، آب آشامیدنی مطلوب از آب شور تهیه نماید. 
به گفته وی پنل‌های استفاده شده در این دستگاه علاوه بر تامین برق مورد نیاز پمپ‌ها و فن موجود، آب شور ورودی را پیش گرم می‌نماید که باعث افزایش بازدهی دستگاه می‌شود.
فقیه خراسانی گفت: این دستگاه به راحتی قابلیت تولید انبوه داشته و تیم تحقیقاتی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یزد قصد دارد تا ضمن معرفی دستگاه به مشتریان بالقوه آن، به تجاری سازی آن نیز همت گمارد.

وی تصریح کرد:بسیاری از روشهای فعلی تولید آب شیرین، نمی‌توانند با سرعت و کیفیت لازم و نرخ مناسب، آب شیرین تولید نمایند.

 فقیه خراسانی افزود: همچنین تامین آب آشامیدنی برای بسیاری از مکان‌ها همچون پایگاه‌های نظامی، ایستگاه‌های حراست از خطوط انتقال انرژی و مناطق مسکونی کم جمعیت و دور دست مقرون به صرفه نیست.

به گفته وی، با وجود آنکه تامین آب سالم، یک مساله حیاتی است، در برخی از این مناطق و اینگونه مکانها حتی انرژی برق نیز در دسترس نبوده و عملا استفاده از دستگاه‌هایی با مصرف انرژی نیز کارایی ندارد.

طرح ساخت دستگاه آب شیرین کن خورشیدی از ۲ سال پیش با همراهی تعدای از اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه یزد و با حمایت کارگاه نوآوری این دانشگاه پایه ریزی شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: یزد استان استان یزد دانشگاه یزد دستگاه آب شیرین کن فقیه خراسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۴۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسلط چین بر فناوری‌های پاک/ اروپا و آمریکا از انحصار بازار نگرانند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یورونیوز، سازمان بین المللی انرژی (IEA) که سرعت تولید فناوری‌های پاک را ارزیابی می‌کند در گزارشی اعلام کرد، سال گذشته، شاهد افزایش ۷۰ درصدی سرمایه گذاری در فناوری‌های پاک مانند فتوولتائیک خورشیدی (PV)، باتری ها، نیروی باد، الکترولیز‌ها و پمپ‌های حرارتی بوده ایم که در این بین، چین سه چهارم سرمایه گذاری‌های جهانی را به خود اختصاص داده است.

چین بیش از ۸۰ درصد ظرفیت تولید ماژول‌های خورشیدی PV و تولید باتری را در اختیار دارد و بزرگترین صادرکننده باتری‌های برقی در جهان است؛ چراکه حدود ۷۰ درصد از کل صادرات را در سال ۲۰۲۳ تشکیل داد. 

این غول آسیایی در حال حاضر نزدیک به ۹۰ درصد از ظرفیت جهانی مواد فعال «کاتد» و بیش از ۹۷ درصد ظرفیت برای مواد فعال «آند» را در اختیار دارد. کاتد و آند اجزای اصلی باتری برای تولید باتری‌های لیتیوم یونی با کیفیت بالا هستند که در ساخت خودرو‌های الکتریکی یا سیستم‌های ذخیره انرژی به کار می‌روند.

در حالی که اتحادیه اروپا و آمریکا هر کدام پنج درصد از تولید باتری را تشکیل می‌دهند، آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد ظرفیت انباشته شده توسط این سه منطقه از جمله چین تا سال ۲۰۳۰ بالای ۹۰ درصد باقی بماند.

کارگر ارزان و یارانه‌های دولتی، چین را در خط مقدم مسابقه فناوری پاک نگه می‌دارد.

سازمان بین المللی انرژی سطح کارخانه از بیش از ۷۵۰ تاسیسات را ارزیابی و اعلام کرد: تاسیسات تولید باتری، انرژی بادی و خورشیدی PV معمولا در آمریکا و اروپا ۷۰ تا ۱۳۰ درصد گران‌تر از چین است. هزینه‌های تولید ماژول PV خورشیدی در چین حدود ۳۵ تا ۶۵ درصد کمتر از اروپا یا آمریکاست. 

«اورسولا ون درلاین» «Ursula von der Leyen» رئیس کمیسیون اروپا، به رییس جمهور چین، «شی جین پینگ» «Xi Jinping» گفته است روابط اتحادیه اروپا و چین «به دلیل مازاد ظرفیت ناشی از کمک‌های دولتی، دسترسی نابرابر به بازار و وابستگی بیش از حد به چالش کشیده شده است»؛ موضوعاتی که قرار است توسط رهبران اتحادیه اروپا و شی طی یک گردهمایی رسمی در پاریس پایتخت فرانسه مورد بحث قرار دهند.

«فاتح بیرول» «Fatih Birol» مدیر اجرایی سازمان بین المللی انرژی، گفت: هنوز سرمایه گذاری بیشتری برای برخی فناوری‌ها مورد نیاز است و تولید انرژی پاک «می تواند به طور گسترده تری در سراسر جهان رسوخ کند». 

«دریس آکه» «Dries Acke» معاون مدیر عامل شرکت «سولار پاور یوروپ» مستقر در بروکسل، تمرکز تولید PV خورشیدی در یک منطقه خاص را «خطر قابل توجه» ذکر می‌کند و می‌گوید: عرضه بیش از حد کنونی پنل‌های خورشیدی «ثبات بازار» را تهدید می‌کند.

مقامات اتحادیه اروپا تلاش می‌کنند با ارائه راه حل‌های قانونی و یارانه ای، ظرفیت‌های تولیدی خود را به گونه‌ای تقویت کنند که مانع از سلطه چین بر بازار جهانی فناوری‌های پاک شوند.

«کریستف گرودلر» «Christophe Grudler» نماینده فرانسوی پارلمان اروپا پیشنهاد کرده است سازوکار تعدیل مرز کربن به محصولات نهایی تعمیم داده و به طور کلی «رویکردی کمتر ساده لوحانه ای» برای تسلط اقتصادی چین اتخاذ شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • الزام ادارات به تامین بخشی از برق خود با انرژی های تجدید پذیر و بورس انرژی 
  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • تمامی دستگاه ها، پای کار امر به معروف و نهی از منکر بیایند
  • تسلط چین بر فناوری‌های پاک/ اروپا و آمریکا از انحصار بازار نگرانند
  • اجرای ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی در کشور هدف گذاری شده است
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • افزایش چشمگیر ظرفیت انرژی خورشیدی در بریتانیا
  • افزایش چشمگیر ظرفیت انرژی خورشیدی در مارس ۲۰۲۴
  • تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی