Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@19:38:46 GMT

ارتباط دانشگاه با صنعت در حال توسعه است

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۶۱۳۷۷

ارتباط دانشگاه با صنعت در حال توسعه است

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، «حسین حسینی تودشکی» در مراسم امضاء قرارداد میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و شرکت آپادانا افزود: ارتباط دانشگاه صنعتی امیرکبیر با صنعت در حال توسعه است و برنامه داریم فعالیت های علمی، تحقیقاتی و فناورانه دانشگاه بر اساس نیاز های کشور باشد.
وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر درحال مذاکره با شرکت های بزرگ است، افزود: برنامه داریم بخش هایی از واحدهای تحقیق و توسعه و شاخه های نوآوری مرتبط با شرکت های بزرگ صنعتی را در داخل دانشگاه مستقر کرده و با ایجاد تعامل اعضاء هیات علمی، دانشجویان و فارغ التحصیلان با این مراکز، نیازمندی ها و مشکلات صنعت در غالب انجام همکاری های مشاوره ای، انجام پروژه ها و پایان نامه ها یا رویش شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور مرتفع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: در این راستا واحدهای تحقیق و توسعه شرکت های بارز، توسن تکنو، سداد (بانک ملی)، مرکز نوآوری وابسته به پرداخت بانک ملت، فینوا، مرکز تکنولوژی سامسونگ-دانشگاه صنعتی امیرکبیر، و بانک شهر مستقر هستند و با شرکت های مپنا، ماموت، یک هولدینگ شوینده و دو شرکت معدنی برای استقرار کامپلکس هایی از مرکز تحقیق و توسعه و نوآوری آنها مذاکرات صورت گرفته و در مرحله نهایی شدن قرار داد می باشند.
حسینی تودشکی خاطرنشان کرد: با حضور بخش های تحقیق و توسعه شرکت ها در داخل دانشگاه بستری فراهم می شود تا دانشگاه با نیازهای صنعت به صورت روزمره آشنا شود و با ارتباط نزدیک و موثر با نمایندگان صنعت با سرعت بیشتر و بسیار هدفمند پیشنهادات خود را برای ارائه راه حل موثر با تایید و تعامل نمایندگان صنعت روی میز قرار داده و این پیشنهادات منجر به انعقاد قرارداد و ایجاد استارت آپ ها شود. راه اندازی مرکز نوآوری در حوزه نفت و گاز با همکاری شرکت آپادانا نیز در این راستا صورت گرفته است.
  «وحید حدادی اصل» رئیس دانشکده مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این مراسم گفت: دانشکده نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر توان بالایی در حوزه آموزشی و پژوهشی دارد. اولویت ما در راه اندازی مرکز نوآوری انرژی این است که بتوانیم بستر حضور دانشجویان به صنعت و کارآفرینی را ایجاد کنیم. به محض انعقاد تفاهم نامه زمینه اجرایی سازی آن پیگیری و دنبال می شود.
«مهدی غلاملو» مدیرعامل شرکت آپادانا نیز در این مراسم گفت: پس از امضا این قرار داد به سرعت عملیات اجرایی سازی آن آغاز می شود. بنابراین ما مبلغ مورد نیاز را به دانشگاه ارائه می کنیم تا فعالیت ها برای راه اندازی مرکز نوآوری انرژی به سرعت انجام شود.
  «مهدی میرمعزی» رئیس هیات مدیره انجمن مهندسی نفت نیز در این مراسم گفت: اولویت وزارت نفت توجه و حمایت از استارت آپ ها است. جلسه ای که هفته گذشته در وزارت نفت داشتیم به این موضوع تاکید شد.

وی افزود: برنامه داریم راه اندازی مرکز نوآوری انرژی که قرار است در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری شرکت آپادانا انجام می شود را به عنوان نمونه و الگو در کشور توسعه دهیم.   بنابراین امیدواریم با سرعت و با استفاده از تجارب و نوآوری ها بتوانیم این مرکز را راه اندازی کنیم و این اقدام تبدیل به نمونه ای عملیاتی برای کشور شود.

اولین مرکز نوآوری انرژی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه اندازی می شود

تفاهم نامه میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و شرکت آپادانا با هدف تاسیس و راه اندازی مرکز نوآوری انرژی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر منعقد شد.

براساس این تفاهم نامه قرار است مرکز نوآوری انرژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان اولین مرکز نوآوری در زمینه نفت و انرژی کشور و بزرگترین مرکز نوآوری تخصصی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری بخش خصوصی راه اندازی شود.

شرکت آپادانا جهت ترویج و تقویت نوآوری در زمینه انرژی با سرمایه گذاری سه شرکت بزرگ نفتی به نام های شرکت سرمایه گذاری صنعت نفت، شرکت انرژی دانا و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد تاسیس شده است. براساس این قرارداد دانشگاه صنعتی امیرکبیر فضای لازم برای راه اندازی مرکز به میزان ۸۰۰ مترمربع در دانشکده مهندسی نفت را در اختیار شرکت قرار می دهد. براساس این تفاهم شرکت متعهد می شود هزینه های تاسیس و راه اندازی مرکز نوآوری و فناوری انرژی را تامین کند.
تامین منابع اطلاعاتی و بذرمایه (Seed Money) مورد نیاز مرکز جهت همکاری با مراکز ذیربط و ذینفع در راستای معرفی استارتاپ‌های مرکز، کمک به تسهیل شرایط و تسریع فرآیند اخذ تأییدیه دانش بنیان و سایر مجوزهای مورد نیاز برای استارتاپ‌های مستقر در مرکز و همچنین شرکت موظف به حمایت از تجاری سازی طرح های موفق مرکز و معرفی آنها به بازار است.
این قرارداد با همکاری و هماهنگی بنیاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر به مرحله امضا رسیده است. بنیاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای راهبرد خود در حمایت از مراکز نوآوری، بستر مذاکرات طرفین با هدف تأسیس این مرکز و امضاء این تفاهم نامه را ایجاد نمود. براساس این تفاهم نامه قرار است مرکز نوآوری انرژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان اولین مرکز نوآوری در زمینه نفت و انرژی کشور و بزرگترین مرکز نوآوری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه اندازی شود.
 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی امیرکبیر حسین حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۱۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امین: فعالیت دانشجویان در صنایع را برای سازمان‌ها توجیه کنیم 

فرشته امین، مدیرکل دفتر مهارت دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره ارتباط صنعت با دانشگاه اظهار کرد: در یک سیستمی متشکل از استاد، دانشجو، سازمان، دولت و ذی نفعان قرار گرفته ایم که هر کدام نقش مهمی بر عهده دارند، وقتی پای صحبت آن‌ها می‌نشینیم از ارتباط کمرنگ دانشگاه با صنعت گلایه‌مند هستند و دغدغه‌هایی دارند، اما این تنها کافی نیست؛ چرا که همه ما باید خود را در این سیستم یک فرد مسئول بدانیم و پای کار بیاییم. 

وی افزود: عضو هیئت علمی دانشگاه و سازمان‌ها و بخش‌های مختلف باید با همکاری یکدیگر ارتباط صنعت با دانشگاه را تقویت ببخشند؛ برگزاری رویداد‌هایی از قبیل نمایشگاه بازار کار هم با هدف افزایش آمار اشتغال و معرفی صنایع به دانشجویان و فارغ التحصیلان انجام می‌شود تا آنها بتوانند متناسب رشته تحصیلی خود فعالیتی را به ثمر برسانند. 

امین تصریح کرد: برخی از سازمان‌ها هنوز توجیه نشده اند که چرا دانشجو باید ۷۰ ساعت از زمان خود را در صنایع بگذراند و در مقابل کارفرما هم به ارزیابی او اقدام کند، در صورتی که اگر به سیستم مذکور اعتقاد و دیدبلند مدت داشته باشیم، همه باید در مقطعی سرمایه گذاری کرده و وقت و انرژی بگذاریم تا تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه جدی گرفته شود. 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: طبق برنامه ریزی ۲ ساله باید برنامه‌های خود را تحقق ببخشیم تا ارتباط دو سویه صنعت و دانشگاه بیش از پیش پررنگ‌تر شود، هم اکنون دانشجویان در برخی از حوزه‌ها مثل رشته‌های فنی مهارت‌های خوبی دارند، اما با توجه به ماهیت رشته ها، دانشجو باید در دوران تحصیل خود مهارت‌هایی را کسب کند، در مقابل در برخی از رشته‌ها این مهارت آموزی کمتر است. 

امین گفت: مهارت‌های عملی مانند کار گروهی، مدیریت زمان، برنامه ریزی، توانایی حل مسئله، رهبری و ... در رشته‌های فنی آموزش داده می‌شود، اما هم اکنون دغدغه ما در دانشگاه‌ها این است که دانشجو در بدو ورود به بازار کار نمی‌تواند کار گروهی انجام دهد و نامه اداری بنویسد و توانایی حل مسئله و مدیریت را ندارد که باید روی این مسائل تاکید کنیم. پس تمرکز ما هم روی مهارت‌های عملی و رفتاری است. 

وی بیان کرد: مهارت‌های سخت در برخی از رشته‌ها هم اکنون قوی‌تر است و به همین علت متقاضی بازار کار در آن رشته‌ها بیشتر و در برخی دیگر ضعیف‌تر است.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • تأیید انتخاب رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رئیس دانشگاه گرمسار
  • معدن، دومین منبع تولید ثروت بعد از نفت
  • امین: فعالیت دانشجویان در صنایع را برای سازمان‌ها توجیه کنیم 
  • برنامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ایجاد یک دانشگاه هوشمند
  • فعالان اقتصادی به کنسرسیوم توسعه اقتصادی امیرکبیر ملحق شوند
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • المپیاد ورزشی فناورانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود
  • برگزاری مسابقه رباتیک ورزشی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند